Nieuws

Suzuki en Toyota werken samen aan nieuwe hybrides

Suzuki gaat elektrisch rijden het komende jaar meer en meer omarmen. De eerste voorzichtige stappen zijn al gezet met de Swift Smart Hybrid, maar het is tijd voor een vervolg.

Toyota en Suzuki gaan een samenwerking aan om samen aan hybrides te werken. Toyota heeft immers alle techniek en kennis al in huis, als een van de grootste automerken ter wereld. In het kort komt het erop neer dat Suzuki gewoon de auto's blijft maken zoals we ze kennen, maar dan met een stukje Toyota-techniek onder de motorkap.

De Suzuki Swift Smart Hybrid beschikt over een kleine accu, waarbij energie wordt opgeslagen tijdens het afremmen. Deze energie wordt vervolgens weer gebruikt tijdens het accelereren, zodat de Swift minder brandstof nodig heeft. De nieuwe hybrides maken het mogelijk om op korte afstanden volledig elektrisch te rijden, terwijl er ook een plug-in hybride komt die je tussentijds op kunt laden.

Het is nog onduidelijk welke Suzuki als eerste aan de beurt is voor een hybride-update. De volgende generatie S-Cross en Vitara staan sowieso op het lijstje, al moeten ook modellen als de Swift op termijn als hybride op de markt komen. Iets zegt ons dat de autoshow in Tokyo, die gehouden wordt in oktober, een mooi moment is om die informatie met de wereld te delen.

 
Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken