Nieuws

Leaserijders kiezen steeds vaker voor SUV's

Ben je in de running voor een nieuwe lease-auto? Kleine auto's blijven populair, maar ook SUV's blijken zeer gewild. 

Uit cijfers van RDC blijkt dat in november 20.009 nieuwe lease-auto's de weg op gingen. Over heel 2018 staat de teller inmiddels op 199.000 duizend, een toename van dik 19 procent. Dat heeft vooral te maken met de groei van private lease: steeds meer mensen kopen niet langer een nieuwe auto, maar besluiten er één te leasen.

Opvallend is dat met de verschuiving naar private lease ook bepaalde segmenten behoorlijk groeien. Traditioneel gezien doen in deze sector de stadsauto's en middenklassers het heel erg goed en dat blijft zo met een marktaandeel van 21,1 en 21,5 procent. Vooral het L-Sergment is echter aan het groeien: de medium SUV. Inmiddels is 19,2 procent van alle lease-auto's een medium SUV en nog eens 1,4 procent een premium SUV.

Welke auto's vallen er dan allemaal in het SUV-segment? Bij Mazda zijn dit bijvoorbeeld de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5, bij Suzuki de S-Cross en de Vitara en bij Mitsubishi de Outlander, de ASX en de Eclipse Cross. Kortom: in zowel Amersfoort als Hilversum hebben we meer dan voldoende keuze als het om SUV's gaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)