Nieuws

Autoweek test winterbanden: welk merk scoort het beste?

De eerste winterse neerslag moet nog vallen, maar de gemiddelde temperatuur daalt snel, dus dat kan nooit lang meer duren. Het is dus de hoogste tijd om weer te wisselen naar winterbanden.

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe set, dan hebben we goed nieuws, want Autoweek en Autobild hebben liefst 51 verschillende soorten winterbanden getest in de maat 195/65 R15. Je hoeft dus niet meer de proef op de som te nemen, om er te laat achter te komen dat de remweg toch een beetje tegenvalt.

Autoweek heeft een vaste testmethode, die jaar in, jaar uit gebruikt wordt om de beste winterbanden aan te wijzen. Allereerst moet de testauto op nat wegdek afremmen bij 80 km/u. Daarna volgt een soortgelijke test, maar dan met 50 km/u en in de sneeuw. De beste twintig banden worden vervolgens aan een uitgebreidere test onderworpen.

De Winter Sport 5 van Dunlop is de winnaar van de test: "De Dunlop Winter Sport 5 is een voorbeeldige premiumband zonder tekortkomingen. Stabiele handeling bij alle weersomstandigheden, precies stuurgedrag met goede feedback, de beste prijs-kwaliteit-levensduur verhouding en een remweg op nat van 34,8 meter, op sneeuw 28,1 meter", schrijft Autoweek daarover. Ook de Continental Wintercontact TS860, Kl├ęber Krisalp HP3 en Fulda Kristall Control HP2 haalden de hoogste score.

Je weet dus welke banden je met een gerust hart kunt kopen, maar er zijn ook merken die je beter links kunt laten liggen. Doorgaans zijn het de Chinese merken die slecht scoren. De remweg op nat wegdek was bij de Chengshan Montice CSC-901 bijvoorbeeld liefst 45,5 meter. De Momo W1 North Pole (44 meter), Syron Everest 1 plus, Taurus 601 Winter (beiden 43,7 meter) en de Meteor Winter (43,3 meter) scoorden al niet veel beter.

Benieuwd welke winterbanden het beste bij uw auto passen? Kom langs in onze showroom voor vrijblijvend advies, zodat ook u in de wintermaanden veilig de weg op kunt.
Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)