Nieuws

3 tips om een sterretje in je ruit te voorkomen

Een sterretje in je voorruit: daar zit niemand op te wachten. We helpen je op weg met een aantal handige tips, zodat je de kans op ruitschade zo klein mogelijk kunt houden.

1. Pas op bij wegwerkzaamheden
Waar gehakt wordt, vallen spaanders en waar aan de weg gewerkt wordt, liggen steentjes op de weg. Je zult net zien dat je voorganger over zo'n steentje heenrijdt en 'm richting jouw voorruit katapulteert. Je kunt schade voorkomen door je aan de maximale snelheid te houden en voldoende afstand te houden ten opzichte van je voorganger.

2. Kijk uit voor vrachtwagens
Ook vrachtwagens zijn in potentie gevaarlijk voor je voorruit. Met een beetje pech zit de trailer net iets te vol met grind en stuitert er een handvol op je motorkap en ruit. Ook hier geldt dus: bewaar voldoende afstand of stuur er meteen omheen.

3. Houd de temperatuur in de gaten
Autoruiten kunnen over het algemeen niet zo goed tegen extreme temperaturen. Bij extreme vorst kan dat kleine pitje in de ruit zoomaar verder openbarsten en dan ben je plotseling veel verder van huis. 

We zien het ook regelmatig gebeuren dat mensen de ruit ontdooien met kokend water. Dat kun je beter niet doen, want glas zet uit bij warmte en zo komt er ineens veel druk op je ruit te staan.

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een sterretje in je voorruit? Geen punt, dat repareren we graag. Autobedrijf Kreijne werkt samen met alle verzekeraars, dus als je dekking voor ruitschade hebt, dan regelen we ook de financiĆ«le afwikkeling. 

Maak meteen een afspraak via onze website of neem telefonisch contact op via 033-3034845 (Amersfoort) of 035-2008090 (Hilversum).
Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)